Our website in English Kotisivumme Suomeksi Löydät meidät Facebookista  
Logo
NaviLeft Olemme monipuolinen moottoriurheiluun erikoistunut yritys Edustamiamme moottoriurheilun tuotteita Laadukkaat palvelumme Tee löytöjä nettikaupastamme RTE Motorsport rallitiimimme Ota yhteyttä ja kysy lisää tuotteista ja palveluistamme NaviRight
topbar
Emptybar
Olemme hyödyntäneet rallimenestystämme yritystoiminnassamme ...
Highslide JS
 
Highslide JS
15.3.2018 - Janne Eronen jäi kevättauolle sprinttisarjan kärkinimenä

Rallisprintin SM-sarjassa ajettiin talvikaudella kaksi osakilpailua eli Laukaan osakilpailu Ruuhimäessä ja Rovaniemen kilpailu Mäntyvaaran radalla.


Viime vuonna rallin puolelta SM-pronssia saavuttanut Janne Eronen päätti yllättäen lähteä ajamaan nopeatempoista rallisprinttiä. Vuokrakalustoksi valikoitui tämän hetken nykyaikaisin ralliauto, Skoda Fabia R5-malli.

- Kyseessä on hieno kilpuri, jolla on pärjätty meillä ja maailmalla. Pääsin kokeilemaan autoa ensimmäistä kertaa ennen Ruuhimäen kisaa. Testitie oli kovapintainen iso ja nopea tie, joka ei siten kilpailua ajatellen ollut ihan paras mahdollinen ratkaisu, Eronen kertoo.

- Tein molemmilla kierroksilla ajovirheitä, pari isompaakin, mutta sijoitus oli siihen nähden yllättävän hyvä eli toinen.

Viime viikonvaihteessa ajettua Rovaniemen osakilpailua Eronen piti ennakolta itselle todella hyvänä kilpailuna, sillä samoissa maisemissa on perinteisesti ajettu myös Tunturirallin yleisöerikoiskoe.

- On kyllä jännä laji tämä rallisprint, ei kestä hölmöillä, jos mielii pärjätä. Kilpailua ennen testasin sellaista pienempää ja hidasta pyöritystä. Auto tuntui todella hyvältä, siitä ei pärjääminen jäänyt kiinni, Eronen myönteli.

Ensimmäisellä ajokierroksella RTE-Motorsportin kuljettaja esitti puhdasta ajamista, mutta puolessa välissä takapyörä osui aidan tolppaan ja osuma rikkoi tukivarren.

- Huollossa pojat saivat pelin nopeasti kuntoon ja toisella kierroksella ajoin sen verran mikä hyvältä tuntui, että saisin puhtaan kierrosajan. Se vauhti riitti taas toiseen sijaan.

- Olisi ollut hienoa voittaa, mutta siellä on aika monta, joilla on sama ajatus. Kesän kisoihin startataan nelivetoisten luokan SM-pistejohdossa Rovaniemen kisan korotettujen pisteiden ansioista.

- Katsotaan mitä kesälle keksitään, kivahan se olisi jotain ajaa. Keskustellaan yhteistyökumppaneiden kanssa ja katsotaan mitä saadaan aikaiseksi. Tokihan se olisi mukavaa kurvata joku rallikin, Eronen päätti.

Lopputulokset Laukaa SM-rallisprint, Lievestuore 11.2.2018: Luokka 1, top-5:
1. Tomi Tukiainen, Skoda Fabia R5, 2.40,08
2. Janne Eronen, Skoda Fabia R5, +1,18sek
3. Kristian Kiviniemi, Mitsubishi Lancer Evolution, +1,85sek
4. Risto Lokka, Mitsubishi Lancer Evolution, +3,32sek
5. Jarmo Autio, Skoda Fabia S2000, +6,12sek

Lopputulokset Rinne-Market SM-rallisprint, Rovaniemi 10.3.2018: Luokka 1, top-5:

1. Tomi Tukiainen, Skoda Fabia R5, 2:47,15
2. Janne Eronen, Skoda Fabia R5, +6,29sek
3. Pekka Keski-Korsu, Ford Fiesta S2000, +6,43sek
4. Kristian Kiviniemi, Mitsubishi Lancer Evolution X, +7,76sek
5. Kari Piira, Mitsubishi Lancer E7, +9,73sek

SM-rallisprint sarjatilanne 2018: 2/6 osakilpailua: 4-veto, top-5:
1. Janne Eronen, Skoda Fabia R5, 22½ pistettä

2. Tomi Hallia, Mitsubishi Lancer Evolution VI, 22 pistettä
3. Tomi Tukiainen, Skoda Fabia R5, 22 pistettä
4. Toni Pehkonen, Mitsubishi Lancer Evolution VII, 21½ pistettä
5. Jari Koski, Mitsubishi Lancer Evolution VI, 18 pistettä
 
Emptybar
RTE-Motorsportin kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi