Our website in English Kotisivumme Suomeksi Löydät meidät Facebookista  
Logo
NaviLeft Olemme monipuolinen moottoriurheiluun erikoistunut yritys Edustamiamme moottoriurheilun tuotteita Laadukkaat palvelumme Tee löytöjä nettikaupastamme RTE Motorsport rallitiimimme Ota yhteyttä ja kysy lisää tuotteista ja palveluistamme NaviRight
topbar
Emptybar
Olemme hyödyntäneet rallimenestystämme yritystoiminnassamme ...
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
 
14.1.2013 - Janne Eronen Pendolinolla Arctic Lapland ralliin

Tammikuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemen Napapiirillä 48. kerran ajettavan Arctic Lapland rallin lähtölista on huikeaa luettavaa. Elokuisen Suomen MM-rallin jälkeen heti toiseksi arvostetuin kansallinen ja myös suurta kansainvälistä huomiota nauttiva, perinteikäs Tunturiralli kerää kaksipäiväiseen kilpailuun lukuisia moderneilla Super2000 sekä vanhoilla WRC-autoilla ajavia kilpailijoita.

Yksi Super2000 luokan kilpailija on varkautelainen Janne Eronen, 28, joka kartanlukijansa Ville Mäkelän kanssa debytoivat Fiat Grand Punto Abarth S2000 ralliauton ratissa. Italialainen rallituote tottelee valmistusmaansa tapaan lempinimeä Pendolino ja Erosen ohjastama yksilö on Arctic Lapland rallissa ainoa laatuaan.

- Tämän upean mahdollisuuden ajaa oikealla kilpa-autolla tarjosi kilpurin keskisuomalainen omistaja ja kun asian yhteistyökumppaneilleni esitin, olivat he heti satalasissa mukana projektissa, Eronen kertoo ja jatkaa, - Vuoden 2013 Tunturiralli Super2000 autolla yhden kilpailun projekti, joten ralliautoilun SM-mitalista en kovista toiveista huolimatta tule ajamaan.

- Olen saanut ajaa mukavasti testiä ja siten päästä samalle nuotille auton kanssa. Lisäksi Rantasalmen rallisprintissä kurvailin järjestäjän etuautona ja näiden myötä kilometrejä on riittävästi takana. Kaksipäiväisen ja lähes 250 erikoiskoekilometrin mittaisen rallin tavoite on ajaa virheetön suoritus ja sitä kautta tasaisesti nostaa vauhtia siten, että voisin pysyä muiden Super2000 luokan autoilla ajavien kilpailijoiden kannassa, tai jopa muutamilla erikoiskokeilla olla heitä nopeampi, Eronen suunnittelee.

Arctic Lapland Ralli ajetaan 25.-26.1.2013 ja se sisältää 10 erikoiskoetta. Vastaansa vuoden 2009 Suomi Cup rallimestari saa mm. ralliautoilun kuusinkertaisen Suomenmestari Juha Salon sekä Volkswagenin norjalaisen tehdaskuljettaja Andreas Mikkelsenin, joka Napapiirin kimuranteilta erikoiskokeilta hakee tuntumaa Ruotsin MM-rallia varten.


28.1.2013 - Janne Eronen kiiruhti Pendolinolla kahdeksanneksi Arctic Lapland rallissa

Elämysmatkailemaan Rovaniemellä Arctic Lapland ralliin Fiat Punto Abarth S2000 luokan autolla startannut varkautelainen Janne Eronen, 28v, antoi kilpailuvietin voittaa ja nautiskeli 48. kerran järjestetyn rallin kahdeksanneksi nopeinta vauhtia.

Kartanlukijansa Ville Mäkelän kanssa ralliharrastuksensa ensimmäiset 10 erikoiskoetta ja noin 250 erikoiskoekilometriä S2000 autolla ajanut Eronen oli tyytyväinen kilpuriin ja ajosuoritukseensa, mutta ei sijoitukseensa.

Seitsemän osakilpailun mittaisen ralliautoilun SM-sarjan avanneen koitoksen parhaimmaksi tulokseksi Jannelle tuli kahdeksannen erikoiskokeen toiseksi nopein aika. Edelle ehti vain Skoda Fabia S2000 autolla ajanut Volkswagenin tehdaskuljettaja Andreas Mikkelsen.

- Tuloksista päätellen kilpaa ajettiin ainakin yhden erikoiskokeen verran. Ensimmäisten pikataipaleiden totuuttelun jälkeen unohdin elämysmatkailun ja laitoin kaasun pohjaan. Vaikka ajoin pikataipaleet suhteellisen virheettömästi niin kahdeksas sija ei silti ollut tavoitteiden mukainen tulos. Hieman jo vanhentuneessa autossa oli potentiaalia enemmän kuin osasin ensimmäisillä pikataipaleilla hyödyntää ja siten hieman jäi asioita hampaan koloon, Eronen kertoo.

- Iso kiitos taustajoukoille kuten yhteistyökumppaneille ja huollolle, jotka mahdollistivat tämän elämyksen ajaa todellisella ralliautolla. Tottakai olisi mahtavaa ajaa lisää ralleja samaisella autolla, mutta nyt työkiireiden vuoksi näyttää siltä, että tämä tavoite ei tule toteutumaan ennen kesää, Eronen jatkaa.

Klikkaa ja katso kuvia kilpailukaudelta 2013

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS
Emptybar
RTE-Motorsportin kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi