Our website in English Kotisivumme Suomeksi Löydät meidät Facebookista  
Logo
NaviLeft Olemme monipuolinen moottoriurheiluun erikoistunut yritys Edustamiamme moottoriurheilun tuotteita Laadukkaat palvelumme Tee löytöjä nettikaupastamme RTE Motorsport rallitiimimme Ota yhteyttä ja kysy lisää tuotteista ja palveluistamme NaviRight
topbar
Emptybar
Olemme hyödyntäneet rallimenestystämme yritystoiminnassamme ...
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
17.6.2015 - Janne Eronen ja Ville Mäkelä lensivät Suomi Cup hopealle Joensuun SM-Itärallissa - Vesa Hirvonen kotiteillään täysin pitelemätön

Ralli SM-sarjan yhteydessä ajettavassa Suomi Cup rallisarjassa varkautelainen Janne Eronen, 31, ja hänen pitkäaikainen kartanlukija Ville Mäkelä yltyivät takavetoisella BMW M3 ralliautollaan kilpakumppaninsa Vesa Hirvosen kanssa hurjaan vauhtiin ja yhdeksän vaativan erikoiskokeen aikana heidän kyytiään oli huikeaa verrata yleiskilpailussa moderneilla nelivetoisilla kilpureilla ajaneiden kanssakilpailijoiden kilvanajoon. Itärallin vuoristoratamaisilla erikoiskokeella Hirvosen kyyti oli koko SM-osakilpailun neljänneksi nopeinta ja Eronenkin olisi, ilman teknistä murhetta, ollut mainiosti sijalla seitsemän nelivetoisten joukossa.

Kilpailukauden Arctic Lapland Rallissa Mitsubishi Lancer Evolution autolla aloittanut Eronen kärsi Tunturirallissa teknisen täystuhon ja sen myötä hän keskittyi takavetoisen BMW M3 auton testi- ja kehitystyöhön. Nyt tuon työn hedelmät oli nähtävillä Itärallissa, jossa hän ja kartanlukija Mäkelä ottivat tavoitteekseen Idän Pikajunan eli Vesa Hirvosen haastamisen.

Kuitenkin ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien myös Kumhon rallirenkaita käyttänyt Hirvonen teki samanlaisilla pyörillä ajaneelle Eroselle selväksi, ettei asiaa hänen vauhtiinsa ollut. Eronen ja Mäkelä saivat luun kaivettua kurkustaan vasta neljännellä pikataipaleella kun he onnistuivat ensimmäisen ja ainoan kerran lyömään Hirvosen pohja-aika -esityksen. Lisäksi kun seuraavalla yleisö- erikoiskokeella Erosen auton perän kiinnityskorva napsahti poikki, niin Erosen oli pakko nostaa kädet pystyyn ja antaa Hirvosen nautiskella kotikilpailunsa voitosta.

- Joensuun rallitiet ovat vertaansa vailla kun huikeat nopeudet ja tarkat nyppyjen ylitykset tekivät kilvanajosta erityisen mielenkiintoisen. Vaikka tällä kertaa emme Hirvosen vauhtiin pystyneet vastaamaan, niin silti olen erittäin tyytyväinen ajamiimme aikoihin, koska ne olivat erittäin kilpailukykyisiä nelivetoautoilla ajaneisiin SM-kärkikuljettajiin nähden. Hopeasijaan täytyy olla erittäin tyytyväinen, ajoimmehan kuitenkin liki joka pätkälle nopeimpia kaksiveto aikoja Vesan kanssa Eronen kertoo.

- Hirvoselle täytyy antaa kunniamaininta ja peruskoulusta tuttu papukaijamerkki erittäin urheilijamaisesta käytöksestä. Kun meiltä yleisöerikoiskokeella napsahti perän kiinnityskorva rikki, niin hän kaivoi takataskustaan tarvittavan varaosan ja nakkasi sen meille, jotta matkamme ei olisi jäänyt kesken. Tästä toimenpiteestä sekä erityisesti mahtavasta vastuksesta ei voi muuta tehdä kuin ottaa hattu pois päästä ja nöyrästi isolla tassulla kiittää Veskua.

Seuraavaksi Eronen nähdään viivalla Suomen MM-rallissa, jonka jälkeen kausi jatkuu syksyllä F-Cup rallisarjan osakilpailuissa.

Lopputulokset SM-Itäralli 2015: Suomi Cup F-Ryhmä:
1. Vesa Hirvonen & Toni Näsman, BMW M3, 49:24,4
2. Janne Eronen & Ville Mäkelä, BMW M3, +1:03,2sek
3. Markus Hellström & Tero Nättiaho, Volvo 240, +1:46,7sek
4. Mika Aaltonen & Tuuka Tyyskä, BMW M3, +3:25,9sek
5. Joonas Kosloff & Artturi Kosloff, Opel Astra GSi 16V, +4:03,3sek

Klikkaa ja katso kuvia kauden 2015 Ralli SM-sarjan osakilpailusta

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS


16.8.2015 - Janne Erosella ja Ville Mäkelällä menestyksekäs debyytti Suomen MM-rallissa - Nopeimman ensikertalaisen, nopeimman N-ryhmäläisen ja Production Cupin MM-sarjan nopeimman tittelit RTE-Motorsportin kaksikolle

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Hieman jo iällään tasoitusta antavalla turboahdetulla nelivetoisella Mitsubishi Lancer Evolution IX ralliautolla Suomen MM-rallin erikoiskokeilla vauhtiaan vauhtiaan mitannut varkautelainen Janne Eronen ja hänen pitkäaikainen kartanlukija Ville Mäkelä saavuttivat tavoitteensa eli maalilipun ja nopeimman ensikertalaisen pystin. Yleiskilpailussa kuljettajien vauhti riitti sijalle 20.

Kolmipäiväisen ja 20 erikoiskokeen mittaisen kilpailun tutustumisjaksolla Eroselle ja Mäkelälle alkoi avautua syyt miksi Suomen MM-ralli on useasti valittu koko MM-sarjan parhaimmaksi osakilpailuksi. Sorateiden Grand Prixin mainetta kantava kilpailu tunnetaan huippunopeista sekä ennen kaikkea vuoristoratamaisista ja todella haasteellisen kilvanajajan taitoa vaativista erikoiskokeista. Vaikka RTE-Motorsportin kuljettajakaksikko starttasi kilpailuun tavoitteenaan vain sen läpi ajaminen ja maalilipun näkeminen niin siitä huolimatta kilpailustrategiaan ei kuulunut kanssakilpailijoiden nöyristely tai kumartelu. Eronen kokeneena ralliautoilijana tietää, että vasta maalilipulle saavutetulla tuloksella on merkitystä.

- Nuotitusjaksolla kävi selväksi, että erikoiskokeet olivat todella tekniset ja haastavat niin kuljettajille kuin kartanlukijalle, pienten teiden ollessa sateen takia pehmeitä joten kiviä oli tulossa esiin huomattavasti. Tästä syystä päätimme ajaa varmistellen ja ihan vain nautiskella ralliharrastuksemme ensimmäisestä Sorateiden Grand Prixistä, Eronen kertoo ja jatkaa, - Koska Kumhon rallirenkaat ja Braidin vanteet kestivät kaikki kiveniskut ja huoltomiehet pitivät auton kunnossa niin elämys ja ennen kaikkea lopputulos oli täydellinen - varsinkin kun vastassa oli moderneilla R5- ja S2000-autoilla ajaneita kansainvälisiä rallitähtiä.

Eronen ja Mäkelä pitivät tasaisen kovaa vauhtia koko kilpailun eikä rallikuljettajien maailman kolmen parhaimman erikoiskokeen joukkoon äänestetty Ouninpohjan pikataival jättänyt kaksikkoa kylmäksi.

- Kyllä Ouninpohja on ehdottomasti maineensa veroinen rallitie, joka avautuu vasta kun sen kilpavauhtia pääsee ajamaan. Meillä ensikertalaisilla oli pieniä murheita nuotin kanssa ja lisäksi kun ns. Tommi Mäkisen hyppyrissä tultiin tonttiin keulilleen niin kyllä sillä pikataipaleella pääsi toden teolla rallifiilikseen, Erosen kartanlukija Ville Mäkelä kertoo ja jatkaa, - Lisäksi sade teetätti meille ylimääräistä ohjelmaa kun tiestö oli paikoitellen todella liukas. Hienosti kuitenkin Kumhon rallirenkaat puri vaativiin olosuhteisiin ja päästiin tavoitteeseemme eli maalilipulle ja mukavana bonuksena saavutimme kolme isoa urotekoa.

Yleiskilpailun 20. sijan lisäksi Erosen ja Mäkelän vauhti riitti MM-sarjan WRC2-luokan kuudenneksi nopeimpaan suoritukseen.

Seuraavaksi Eronen ulkoiluttaa BMW M3 autoaan Kiteellä ajettavassa kansallisen rallisarjan F-Cupin osakilpailussa sekä sen jälkeen kurvailtavassa Turun SM-rallissa.

Klikkaa ja katso kuvia kisasta:

Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS
Emptybar
RTE-Motorsportin kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi