Our website in English Kotisivumme Suomeksi Löydät meidät Facebookista  
Logo
NaviLeft Olemme monipuolinen moottoriurheiluun erikoistunut yritys Edustamiamme moottoriurheilun tuotteita Laadukkaat palvelumme Tee löytöjä nettikaupastamme RTE Motorsport rallitiimimme Ota yhteyttä ja kysy lisää tuotteista ja palveluistamme NaviRight
topbar
Emptybar
Olemme hyödyntäneet rallimenestystämme yritystoiminnassamme ...
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
8.2.2017 - Janne Eronen hämmästyi Arctic Lapland Rallin kolmannesta sijasta - Mikkelissä totisempaa kilvanajoa

Pitkän ralliharrastuksensa aikana niin Rallin Suomi Cupin mestaruuden, vuoden 2015 Suomen MM-rallin parhaimman ensikertalaisen tittelin ja N-ryhmän voiton sekä kolme kertaa perinteikkään Arctic Lapland Rallin palkintokorokkeella vieraillut varkautelainen Janne Eronen sai luottokartanlukijansa Ville Mäkelän kanssa jälleen kiikkustuoliin lisää muisteltavaa Napapiirillä ajetusta ns. Tunturirallista. N-ryhmän Subaru Impreza WRX STi autolla kilpaillut kaksikko saavutti vaihdevikaisella autolla erittäin yllätykselliset Ralli SM-sarjan kolmanneksi korkeimmat pisteet.

Hyvän ystävänsä Antti Selivaaran harjoitusautolla Arctic Lapland Ralliin nautiskelemaan startannut RTE-Motorsportin kaksikko koki vaikeuksia heti kilpailun kolmannella Sarriojärven erikoiskokeella kun vaihdekepin nivel napsahti irti, jonka jälkeen käytössä oli vain satunnaisia vaihteita. Etähuollossa mekaanikot antoivat ensiapua vaihdekepille ja saivat toimimaan neljä ensimmäistä vaihdetta, joilla autokunnan oli pärjättävä loput seitsemän pikataivalta.

Ensimmäisten viiden pikataipaleen ja yötauon jälkeen Eronen sai lisää kylmää vettä niskaansa kun aamun toisella, Kaihuavaaran erikoiskokeella aikaisemmin nyrjähtänyt vaihdekeppi napsahti nivelen kohdalta poikki ja keskeytysilmoitus oli allekirjoitusta vaille valmis. Kuitenkin RTE-Motorsportin huoltomiehet olivat toista mieltä ja laastaroivat kepin jälleen toimintakykyiseksi. Lopulta 10 pikataipaleen ja 261 erikoiskoekilometrin jälkeen Eronen ja Mäkelä saapuivat, neljällä toimivalla vaihteella, Rovaniemen Lordi -aukion maalilavalle SM2-luokan kolmanneksi nopeimpana ja on siten, vastoin alkuperäistä ajatusta, ikään kuin pakotettu kilpailemaan helmikuun kolmantena viikonloppuna Mikkelissä ajettavassa SM Vaakuna rallissa.

- RTE-Motorsportilla oli oman kilpailemiseni lisäksi huolehdittavana belgialaisten asiakkaiden kilpailutoimintaan liittyvät asiat, joten hässäkkää riitti koko kilpailuviikon ajan. Koska oma kilpailukalustomme oli heille vuokrattuna niin meidän oli lähdettävä, ilman minkäänlaisia tulostavotteita, nautiskelemaan Tunturirallin taiasta N-ryhmän viritteisellä Selivaaran harjoitusautolla. Näin ollen kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet olivat erittäin suuri yllätys, jota ei vaikeuksiimme nähden voi kuin hämmästellä, Eronen kertoo.

- Huollolle pitää antaa iso tunnustus kun he pitivät meidän mukana pelissä; Samalla kun minä olin jo täyttämässä keskeytysilmoitusta ja suuntaamassa Pohjanhoviin niin RTE Motorsportin jäsenistö ei antanut periksi ja sen myötä Mikkelissä ajettavassa seuraavassa SM-rallissa päästään Villen kanssa ajamaan tosissaan kilpaa: Kalusto vaihtuu Mitsubishiksi ja tavoitteena on kilpailukauden toinen SM2-luokan palkintokorokesijoitus, Eronen toivoo.

Ralli SM-sarjan toinen osakilpailu, SM Vaakuna ralli, ajetaan Mikkelin ympäristössä 17.-18.2.2017.

Lopputulokset 52. Arctic Lapland Rally 2017, SM2: Tuotanto4: Top-5:
1. Eerik Pietarinen & Juhana Raitanen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 2:12:46,9
2. Ville Hautamäki & Pasi Lahtinen, Subaru Impreza WRX STi, +2:47,5sek
3. Janne Eronen & Ville Mäkelä, Subaru Impreza WRX STi, +3:58,9sek
4. Tommi Järvinen & Teijo Heikura, Subaru Impreza WRX STi, +4:24,1sek
5. Timo Mäenpää & Panu Plosila, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +6:08,7sek


20.2.2017 - Janne Eronen nosti osakkeitaan Mikkelin Vaakuna-rallissa

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Ralli SM-kauden palkintosijalla käynnistänyt Janne Eronen pisti viime viikonvaihteessa pykälällä paremmaksi, kun hän sijoittui Mikkelin osakilpailussa SM2-luokassa toiseksi.

Nelivetoisten autojen molemmat kilpaluokat ovat lisänneet suosiotaan tälle kaudelle, joka näkyy kasvaneena automääränä ja toki myös kisojen kiristyneenä tasona.

Eronen on ajanut kauden kaksi ekaa osakisaa eri autoilla. Tammikuussa Rovaniemellä alla oli lainapeli, Subaru Impreza, mutta nyt käskettävänä oli Mitsubishi Lancer Evo9, jolla yksilöllä Joni Nikko on edelliskausilla ajanut menestyksellä rallia ja sprinttiä.

- Kisaviikolla ajoin vain noin 20 kilometriä lumisohjossa testiä, jota ei kyllä kunnon testiksi voinut kutsua. Ralli sujui nousujohteisesti ja uusi auto tuntui hyvältä, Eronen kiitteli.

- Vaikka kilometrejä Mitsulla onkin entuudestaan jo paljon takana, on tämä auto aivan erilainen kuin muut vastaavat. Lukkojen säädöistä johtuen ajamista täytyi opetella hivenen normaalia enemmän.

- Liukkailla pätkillä, etenkin EK:t 2 ja 7, ajaminen oli vaikeaa. Muuten koko päivä ja kisa kulki hienosti, eikä mitään ongelmia ollut. Tosi hauskaa oli taas pitkästä aikaa, Eronen iloitsi.

Mikkelin torin maalilavalle Eronen ja kartanlukija Ville Mäkelä nousivat noutamaan luokan kakkospalkintoja. Tuloksen myötä kaksikko on SM-pistetaulukossa kahden pisteen päässä toisesta sijasta.

- Tulevaan Kuopion Tahko-ralliin mennessä tehdään pieniä muutoksia autoon. Täytyy myös käydä sen verran treenaamassa, että päästäisiin ajamaan Eerik Pietarisen kanssa paremmin kilpaa luokkavoitosta.

- Nuottiakin voisi ensimmäisen kerran elämässään käydä ihan vaikka treenaamassa ennen seuraavaa SM-osakilpailua, joka koittaa 10.-11. maaliskuuta, Eronen päättää.

Lopputulokset SM Vaakuna Ralli 2017, SM2-luokka, Top-5:
1. Eerik Pietarinen & Juhana Raitanen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 1:09:33,2
2. Janne Eronen & Ville Mäkelä, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +39,8sek
3. Ville Hautamäki & Pasi Lahtinen, Subaru Impreza WRX STi, +1:56,7sek
4. Timo Mäenpää & Panu Plosila, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +2:14,6sek
5. Antti Selivaara & Jani Salo, Subaru Impreza WRX STi, +3:06,1sek


13.3.2017 - Janne Eroselle katkera keskeytys kärjestä Tahkolla

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Ralli SM-sarjan talvikausi ajettiin päätökseen viikonloppuna Kuopion Tahkovuorella, jonne Janne Eronen lähti varsin toiveikkaana hakemaan jatkoa hyvin alkaneelle rallivuodelle. Alla oli myös tuore voitto testikisana ajetusta Kontiolahden pienoisrallista.

Kahdella palkintosijalla kautensa käynnistänyt Janne Eronen oli lähellä paketoida talven huipputuloksella, mutta hän joutui pettyneenä keskeyttämään SM2-luokan johtopaikalta Tahko-rallin viimeisellä erikoiskokeella.

Edellisen osakilpailun toinen sija oli siis lähellä kirkastua, sillä Eronen ja kartanlukija Ville Mäkelä onnistuivat nousemaan parhaimmillaan jo 30 sekunnin karkumatkalle.

- Kaksi ekaa pätkää tuli muuten hyvin, mutta EK1:llä oli sattunut pieni nuotinteko virhe, jonka seurauksena meinasi tulla heti lapiohommia, Eronen kertoili.

- Huollon jälkeen oli tarkoitus hyökätä, joka suunnitelma onnistuikin hyvin. Erityisesti nelospätkä oli minulle mieleinen. Sarjajohtaja Eerik Pietarisella oli siellä rengasongelmia, joten meidän onnistuttua hallussa oli tauolla jo hyvä johto.

”Jonkun verran syö miestä”

Ennen viimeistä erikoiskoetta Erosen autokunnalla oli vielä 20 sekunnin etumatka. Viimeisellä EK:lla monet kärsivät teknisistä ongelmista, ja epäonni kohtasi myös kärjessä ajanutta Mitsubishi Lancer -kuskia.

- Öljynjäähdytin meni rikki ja se aiheutti moottorivaurion. Kyllä söi jonkun verran miestä, kun jäätiin sinne pätkän varteen. Jokusia voimasanoja tuli suusta.

- Jos oikein yrittää ajatella positiivisesti, niin olimme kilpailukykyisessä vauhdissa hyvän ennakkovalmistautumisen jäljiltä. Tahkolle kyllä päätettiin lähteä kiusaamaan Pietarista tosissaan - itseni ja muiden yllätykseksi siinä hyvin myös onnistuttiin.

- Kesä ja sorakeli on meille parempi olosuhde ja mukavampi alusta, joten yritetään sitten jatkaa siitä mihin nyt jäätiin, Eronen päätti.

Keskeytyksestä huolimatta Eronen säilytti sarjataulukon kolmannen sijansa. SM-sarjan kesäkausi alkaa Riihimäellä 19.-20. toukokuuta.

Lopputulokset Tahko SM-ralli 2017: SM2-luokka: Tuotanto-4:
1. Eerik Pietarinen & Juhana Raitanen - Mitsubishi Lancer Evolution IX, 55:26,5
2. Antti Selivaara & Jani Salo, Subaru Impreza WRX STi R4, +20,9sek
3. Tommi Järvinen & Teijo Heikura, Subaru Impreza WRX STi, +38,9sek
---
kesk. Janne Eronen & Ville Mäkelä, Mitsubishi Lancer Evolution IX, EK6 tekninen vika


20.5.2017 - Eronen jälleen palkintopallille Ralli SM-sarjassa

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Janne Eronen saavutti tämän kauden kolmannen palkintosijansa Ralli SM-sarjasta, kun kesäkausi käynnistyi Riihimäki Rallin merkeissä. Kelpo tuloksesta huolimatta RTE-Motorsportin kuljettaja ei ollut täysin tyytyväinen kilpailun kulkuun.

Eronen ja kartanlukija Ville Mäkelä sijoittuivat lopulta nelivetoisten autojen SM2-luokassa kolmanneksi, mutta vierailivat kahteen otteeseen myös luokan toisella sijalla.

- Ennakkovalmistelut menivät vähän vihkoon ja treenit jäivät turhan vähiin. Vasta kisaviikon keskiviikkona pääsin ajamaan noin 30 kilometriä testiä. Silloin kaikki tuntui hyvältä, Eronen kertoili.

- Ensimmäinen erikoiskoe meni ihan ok, mutta pientä hakemista oli vielä ajamisessa. Asfaltilla ajetut yleisö-EK:t eivät ole minulle ollenkaan mieluisia, joten ne kaksi pätkää tultiin todella varovasti.

Tauon jälkeen Mitsubishi-kuskin tarkoitus oli hyökätä, mutta etuvanne vaurioitui, kun se sai kovan osuman.

- Onneksi renkaassa sentään säilyi ilmat. Vanne tosin hankasi jarrusatulaan, eikä rengas pyörinyt kunnolla. Viimeiset pätkät yritin ajaa Timo Mäenpään eroa kiinni, mutta ei aivan onnistuttu, kun eroa jäi 1,2 sekuntia, Eronen summasi.

Sarjajohtaja Eerik Pietarinen ajoi luokkavoittoon ollen puolisen minuuttia taisteluparia Mäenpää-Eronen nopeampi.

SM-sarja jatkuu Kouvolassa 10. kesäkuuta ja silloin Janne Eronen toivoo onnistuneita vetoja paksummalla siimalla.

Lopputulokset SM Riihimäki ralli 2017: SM2-luokka, top-5:
1. Eerik Pietarinen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 46:31,8
2. Timo Mäenpää, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +32,5sek
3. Janne Eronen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +33,7sek
4. Ville Hautamäki, Subaru Impreza WRX STi, +2:52,4sek
5. Aki Sandberg, Mitsubishi Lancer Evolution IX; +4:33,4sek


11.6.2017 - Janne Eronen vahvisti asemiaan Ralli SM-sarjan mitalikamppailussa

Highslide JS
 
Janne Eronen saavutti kauden neljännen palkintopallisijansa, kun Ralli SM-sarjan viides osakilpailu kaasuteltiin Kouvolan ympäristön vauhdikkailla erikoiskokeilla.

Eronen ja kartanlukija Ville Mäkelä sijoittuivat nelivetoisten autojen SM2-luokan tiivisvauhtisessa kilpailussa kolmanneksi. Aikaerot olivat selkeästi pienemmät kuin alkukauden kisoissa.

- Oli todella hieno ja tiukka kisa jätkien kanssa, tämä oli rallia parhaimmillaan! Vaihdettiin iskarit ennen rallia ja sen muutoksen avulla luottamus kohentui ajamiseen, Eronen kertoili.

Heti alussa kävi ilmi, että kärjessä on tiukkaa ja kovaa täytyy mennä voittaakseen. Kilpailun puolivälissä Eronen oli kolmantena ja vain 8,5 sekuntia kärjestä.

- Useampi pätkä tuli vähillä virheillä ja omasta mielestä oikein hyvin. Eerik Pietarinen ja Timo Mäenpää iskivät aina takaisin, joten lopussa jouduttiin tyytymään kolmanteen sijaan.

- Pietarinen karkasi pisteissä jo tavoittamattomiin, onnittelut hänelle mestaruudesta, mutta kahdesta muusta mitalista käydään varmasti kesän kahdessa viimeisessä osakilpailussa huimaa vääntöä, Eronen summasi.

Epävirallisia tuloksia, SM O.K. Auto Ralli, Kouvola

Lopputulokset SM O.K. Auto ralli 2017: SM2-luokka: Tuotanto-4: top-3:
1. Eerik Pietarinen & Juhana Raitanen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 41.15,9
2. Timo Mäenpää & Panu Plosila, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +11,2sek
3. Janne Eronen & Ville Mäkelä, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +19,9sek


9.9.2017 - Janne Eronen jatkaa mitalitaistelua vaikean Ukin kisan jälkeen

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Ralli SM-sarjan kalenterissa on syyskuussa kaksi kauden viimeistä osakilpailua, joista se toiseksi viimeinen kurvailtiin viikonloppuna Uudessakaupungissa. Janne Eronen on hyvän tulossarjansa myötä vahvasti mukana mitalitaistelussa, vaikka Ukissa pistepotti ei kasvanutkaan odotetulla tavalla.

Eronen lähti tavoittelemaan kauden ensimmäistä luokkavoittoa SM2-luokasta, mutta värikkäiden vaiheiden jälkeen voittopisteet matkasivat kovimmalle kilpakumppanille Timo Mäenpäälle.

- Ekan pätkän liukkaus yllätti, enkä saanut rytmistä kiinni. Kakkospätkä lähti tulemaan paremmin, mutta ei vieläkään riittävän hyvin. Vähän ennen maalia oli sisämutkassa ojarumpu, joka oli nuotituksessa jäänyt merkkaamatta. Se viskasi auton ojaan.

- Siinä rytäkässä meni yli 14 minuuttia, joten kisa oli pilalla. Ajoin sen jälkeen hyvällä rytmillä maaliin. Sain ajamalla sentään yhden sijan kiinni, mutta lopputulokseksi jäi seitsemäs sija.

- Ennakkovalmistelut tehtiin paremmin kuin koskaan, joten voittamaan lähdettiin. Tuuria ei ollut matkassa, kun huolimattomuusvirhe maksoi tällä kertaa paljon, summasi Eronen pettyneenä.

RTE-Motorsportin kuljettaja sai kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä virhe ei juurikaan vaikuttanut mitalitaisteluun.

- Menetimme vain viisi pistettä Mäenpäälle. Hänen pistesaldostaan pudotettiin nyt huonoin tulos pois, kun vastaavasti meillä oli alkukaudelta keskeytyksen myötä yksi nollakisa. Panosta siis riittää päätöskisassa, jossa voitto toisi SM-hopeaa, Eronen laski.

Ensi lauantaina Janne Eronen kilpailee Leppävirran SM-rallisprintissä. Kuun viimeisenä viikonloppuna on sitten Ralli SM:n huipennuksen vuoro Tampereen ympäristössä.

Lopputulokset SM Oili Jalonen Ralli, Uusikaupunki 8.-9.9.2017: SM2-luokka: Tuotanto-4: top-3:
1. Timo Mäenpää & Panu Plosila, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 50:21,9
2. Kim Niemi & Timo Pitkonen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +14,1sek
3. Ville Hautamäki & Ari-Pekka Hautanen, Subaru Impreza WRX Sti, +54,4sek
---
7. Janne Eronen & Teemu Horkama, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +14:24,0sek


2.10.2017 - Janne Eronen ajoi pronssille savuverhon saattelemana

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Highslide JS
 
Ralli SM-kauden päätöskilpailu Lempäälässä tarjosi viikonlopun aikana paljon jännitystä sekä värikkäitä vaiheita kaikissa kilpaluokissa. Janne Eronen taisteli vaikeuksien hidastamana maaliin ja varmisti SM-uransa ensimmäisen mitalin pronssisen lätkän myötä.

Nelivetoisten autojen SM2-luokassa mestaruus oli varmistunut jo aiemmin, mutta kahdesta himmeämmästä mitalista väänsi kolme autokuntaa. Lähtökohdat päätöskisaan olivat sellaiset, että Janne Eronen, Timo Mäenpää tai Ville Hautamäki olisi luokkavoitolla SM-hopealla.

Mitsubishi Lancer Evo9 -mallilla kilpaileva Eronen oli hopeakamppailussa niskan päällä, mutta alkupätkillä oli tiukkoja tilanteita.

- Spinnasin aivan ekassa mutkassa. Sitten toisella EK:lla havaitsin Mäenpään ajaneen ulos. Kilpakumppanin autoa nostettiin juuri tielle. Sen jälkeen pätkän loppuosan ajoin todella huonosti – tuskin koskaan olen ajanut niin heikosti, Eronen kertasi.

Lyhyen avauspäivän jälkeen Eronen oli kolmantena, mutta silti 0,2 sekuntia Hautamäen edellä.

- Toisen päivän suunnitelmana oli lähteä ajamaan eroa kärkeen kiinni sekä samalla päästä Hautamäeltä karkuun. Sellainen taktiikka sopi minulle paremmin kuin varma maaliin ajelu, joka sekin olisi myös hopean varmistanut.

Eronen oli toisena, 15 sekunnin päästä kärjestä, mutta jo 44 sekuntia Hautamäen edellä, kunnes epäonni astui kehiin toiseksi viimeisellä erikoiskokeella.

- Pätkän lähdössä katkesi voimansiirrosta väliakseli ja autosta tuli takavetoinen. Ei voinut ajaa kuin puolikaasulla. Hopea hävittiin siinä, mutta loppuun asti sinnittelyllä saatiin sentään pronssia sarjasta, savuavalla autolla maaliin saapunut Eronen summasi.

Janne Eronen ja kartanlukija Ville Mäkelä putosivat SM2-luokan päätöskisan tuloksissa neljänneksi, mutta se riitti kuitenkin kaksikolle pronssimitaleihin vaiherikkaan kauden päätteeksi.

Lopputulokset Real Park - Lake City SM Ralli, Lempäälä 2017: SM2-luokka: Tuotanto-4: top-5:
1. Olli Lahti & Jani Salo, Mitsubishi Lancer Evolution X, 1:06:29,9
2. Ville Hautamäki & Ari-Pekka Hautanen, Subaru Impreza WRX Sti, +1:13,8sek
3. Juha Koljonen & Mikko Tuhkanen, Subaru Impreza WRX Sti, +1:27,2sek
4. Janne Eronen & Ville Mäkelä, Mitsubishi Lancer Evolution IX, +1:41,2sek
5. Jari Kuikka & Jarno Manner, Subaru Impreza WRX Sti, +4:20,5sek

Ralli SM EPÄVIRALLISET lopputulokset 2017: 7/7 osakilpailua, SM2: Tuotanto4: Top-5
1. Eerik Pietarinen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 134 pistettä
2. Ville Hautamäki, Subaru Impreza WRX STi, 111½ pistettä
3. Janne Eronen, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 100½ pistettä
4. Timo Mäenpää, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 98 pistettä
5. Antti Selivaara, Subaru Impreza WRC STi, 44 pistettä
Emptybar
RTE-Motorsportin kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi